IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
17:44 | 22 юли 2015
Обновен: 16:18 | 1 май 2024

"С книга на плажа" е най-новата инициатива на Община Бургас

Целта е да се накарат хората да четат по всяко време

По материала работи: Ставри Таргов
"С книга на плажа" е най-новата инициатива на Община Бургас

"С книга на плажа" е най-новата инициатива на Община Бургас и регионалната библиотека "Пейо Яворов", която започна днес и ще продължи до 29 юли. Около 25 издателства предлагат най-новите си книги в новия експо-център "Флора".  Целта е да се накарат хората да четат по всяко време, обясни директорът на библиотеката Мария Бенчева.
"Да привлечем четящите хора и тези, които по-рядко се сещат, че трябва да се обърнат към книгата, да разберат, че книгата е най-верният приятел, дори и през ваканцията, дори и на плажа като ходят. По всяко време трябва да са с книга. Много неща за децата, да рисуват книжки, да  рисуват приказни герои. Ще има представяния на автори както за децата, така и за големи. Това по някакъв начин да ги привлече. Има издателства, които предлагат книги на други езици, на английски, на български и на руски. Много от нашите издателства вече  предлагат книги, които са преведени", съобщи тя, цитирана от БНР.
На изложението "С книга на плажа" регионалната библиотека участва с изложба "Хуморът на Бургас". Извадени са карикатури и анекдоти от вестници и списания, а идеята е да се покаже какво е разсмивало хората. По време на проявата ще се организират и литературни четения и представяне на автори.

Черно море

Коментари

Новини Варна