IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
18:00 | 27 юли 2015
Обновен: 04:00 | 22 април 2024

Спасиха кестени на "Витошка", бизнесмен искал да ги скубе

По материала работи: Ставри Таргов
Спасиха кестени на "Витошка", бизнесмен искал да ги скубе

Рано тази сутрин екип на Общинска полиция е спрял премахването на два от новозасадените кестени на пешеходната зона на бул. "Витоша", съобщават от Столичната община.

Екипът е установил, че собственикът на заведение е наел двама души, които да премахнат дърветата и на тяхно място да засадят ниска растителност. На собственика на заведението ще бъде съставен акт.
Припомняме, че преди няколко дни главният архитект на София Петър Диков обяви, че е разпоредил незабавна проверка на столичния булевард "Витоша" за ползването на публична собственост от страна на заведенията, които са разположени в района на пешеходната зона.

Според Диков проблемът идва от факта, че собствениците на кафенета са разширили територията, която им е дадена.

Той обаче отказа да посочи какви ще са глобите за нахалните бизнесмени, защото това било работа на Столичния инспекторат.

Проверката бе провокирана от протест на столичани, които алармираха за незаконно присвоените общински пейки от централните кафенета. Т

Те поискаха кметът на София Йорданка Фандъкова да преразгледа всички разрешения за тротоарно право, да поиска оставката на главните архитекти на районите Триадица и Средец, както и тази на главния архитект на София – арх. Петър Диков, съобщава dnes.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна