IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:39 | 1 август 2015
Обновен: 08:12 | 19 април 2024

Протест в Созопол: Искаме природа, не искаме бетон!

Недоволните обвиняват кмета, че ще застрои плажа Алепу

По материала работи: Златина Добрева
Протест в Созопол: Искаме природа, не искаме бетон!

Петдесетина души се събраха в защита на плажа Алепу. Недоволните протестират пред сградата на община Созопол против застрояването на местността. 

 

"Искаме природа, не искаме бетон", скандираха протестиращите. Те се обявиха против плажът и местността "Алепу" да се превърнат в поредния застроен бетонов комплекс по нашето Черноморие, съобщи БНР.

 

Гражданите са категорични, че не вярват на кмета на Созопол Панайот Рейзи, който каза, че пътят в района е бил затворен заради желанието природата да бъде опазена и той да бъде асфалтиран. 

 

Според тях има достатъчно документи, че в района има частни имоти и засилен инвеститорски интерес и ще бъде построен голям хотелски комплекс на мястото на Алепу. 

 

С плакат "Граждани срещу мафията" протестиращите призоваха прокуратурата да разследва действията на кметове по Черноморието.


Недоволството на гражданите ескалира, след като кметът на Созопол затвори преди седмица участъка, преминаващ до така наречения "шофьорски плаж". Мотивите на градоначалника бяха ремонт на пътя, обособяването му в пешеходна зона и липсата на водни спасители в района. Според мненията на протестиращите обаче причината са частни терени в участъка, предвидени за застрояване.

Коментари

Новини Варна