IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
18:29 | 4 юни 2014
Обновен: 00:47 | 25 март 2024

Правим барбекю без разрешително

Правим барбекю без разрешително

По материала работи: Златина Добрева
Правим барбекю без разрешително

Без разрешение за строеж ще могат да се правят беседки, чешми, барбекюта, но така, че да не променят параметрите на устройство на имота. Разрешение няма да се изисква и при промяна на предназначението на помещения за нежилищни нужди, без да се извършват строителни и монтажни работи в тях. Това обаче няма да важи при остъкляване на балкон, разясни министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов.
След заседанието на правителството заместник-министърът на правосъдието Сабрие Сапунджиева обясни, че все още се обсъждат варианти за отпадане на нотариалната заверка при продажба на автомобил - една от обещаните мерки за намаляване на административната тежест.
Министерството търси начин регистрацията на автомобилите да се извършва в нотариалните кантори, като нотариусите да имат достъп до регистрите на МВР и НАП, за да се сверяват данните от личните карти и да се види, дали човек дължи пари, посочи Сапунджиева. И когато човек отиде с талон на автомобила, за който има данъчно задължение или акт за извършено транспортно нарушение, системата да го блокира и да не може никъде да се извърши такава регистрация, допълни Сапунджиева.
 

Коментари

Новини Варна