IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
08:08 | 17 юни 2014
Обновен: 08:23 | 19 април 2024

Ток удари дете, ампутират му ръката

Ток удари дете, ампутират му ръката

По материала работи: Златина Добрева
Ток удари дете, ампутират му ръката

Дете на 10 години пострада при игра върху електропровод в землището на село Ракита, област Плевен.
Около 18 ч. в неделя детето, заедно със своя 13-годишен брат, се е състезавало за бързо изкачване по железорешетъчен стълб, когато се озовало под напрежение и паднало на земята. След инцидента детето е откарано в Плевенската болница.
Според лекарите състоянието му е стабилизирано, но се очаква едната му ръка да бъде ампутирана. Другото дете се е разминало на косъм от злополука, посочва darik.
Електропроводът е бил обозначен със задължителните предупредителни табели, съгласно изискванията на нормативната уредба, извършена му е върхова ревизия на 11.06.2014 г.
„Ужасно е, когато стават инциденти с деца. Случилото се показва, че е изключително важно запознаването им с правилата за безопасна употреба на електроенергията да става в най-ранна възраст. В ЧЕЗ знаем това и активно провеждаме обучения по ключови въпроси, свързани с електроенергията. Ролята на родителите обаче е от особено голямо значение, те също трябва да отделят необходимото внимание по въпроса. Важно е децата да осъзнаят, че играта в близост до енергийни съоръжения може да бъде много опасна", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Коментари

Новини Варна