IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
18:10 | 11 август 2015
Обновен: 11:01 | 18 май 2024

Във Враца ще разследват зачестили отравяния на кучета

Проверката е след множество сигнали от граждани

По материала работи: Ставри Таргов
Във Враца ще разследват зачестили отравяния на кучета

 

Прокуратурата и полицията във Враца започват разследване на зачестили случаи на открити мъртви кучета в града, съобщи БНР.

Проверката е след жалба на общината след множество сигнали от граждани.

Според ветеринари смъртта на животните е предизвикана от отравяне.

От началото на годината, по различно време в отделни квартали на Враца, е установено масово отравяне на кучета.

Ветеринарният лекар д-р Цонка Чалманова разказа пред БНР, че досега е събрала данни от лични наблюдения и потърпевши за близо 30 отровени животни.

По думите ѝ отровата се разхвърля вечер в тревните площи и понеже кучетата се разхождат нощно време да търсят храна, те лесно я намират. За жалост, освен уличните кучета, намират отрова и домашните кучета, които са изведени на разходка. Отрова се хвърля и в дворовете на хората, разказа още д-р Чалманова.

Клиничната картина при умрелите животни е една и съща и дава основание да се смята, че като отрова е използван препарат за обработка срещу паразити на семена за посев. Според д-р Чалманова отровата е много силна и животните умират бързо, след като я поемат.

Вчера на пресконференция на ръководството на столичната компания "Екоравновесие" стана ясно, че в София продължават да се изхвърлят кучета от съседните на София населени места в пределите на града, съобщава Vesti.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна