IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
10:35 | 14 август 2015
Обновен: 23:12 | 9 май 2024

КАТ с апел: Карайте разумно през дефилето

Високата скорост и изпреварването – основните причини за ПТП-та

По материала работи: Златина Добрева
КАТ с апел: Карайте разумно през дефилето

Апелирам водачите, които преминават през Кресненското дефиле, да спазват ограниченията за скоростта, обяви гл. инспектор Димо Чобанов – началник сектор "Пътна полиция" в ОДМВР – Благоевград, цитиран от "Фокус".
 

Експертът обясни, че именно високата скорост и неправилното изпреварване са най-честите причини за пътни инциденти в района.
 

"Статистиката на ОД на МВР по отношение на тежките произшествия с убити и ранени граждани бележи ръст спрямо миналата година. Направили сме всичко възможно констатираните нарушения да са почти същия брой, както и миналата година, като се има в предвид и фактът, че нашите възможности са ограничени", заяви Димо Чобанов.
 

Той обаче призна, че в малките населени места е по-сложно да се извърши добър контрол. "В малките населени места повечето хора се познават и се губи ефектът от контрола и извършените проверки", допълни той. 
 

Комисар Чобанов посочи, че че до началото на лятото има 222 случая за заловени водачи с наличие на алкохол в кръвта на водача до 1,2 промила и 188 случая над 1,2 промила.
 

"Ежедневно работим за повишаване на безопасността на движението в областта, но апелирам и водачите да спазват ограниченията на скоростта и да се съобразяват с пътните значи", завърши Чобанов.

Коментари

Новини Варна