IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
20:46 | 16 август 2015
Обновен: 06:28 | 14 май 2024

Има идея за паметник на Крум, няма пари

Във Велики Преслав вече са получени три концепции, ще има дарителска кампания

По материала работи: Юлиян Атанасов
Има идея за паметник на Крум, няма пари

Паметник на великия български владетел Крум искат да издигнат във Велики Преслав, пише inews.bg. Директорът на Археологическия музей Пламен Славов обяви, че вече има три предложения за идеен проект за паметник на хана. В музея вече са изготвени макети, за да могат посетителите да дават предложения.
Има обособено общинско място, чийто статут е променен с цел построяване именно на такъв паметник. Намира се на разклона за селото, наречено в чест на Крум.
 Славов посочи, че най-вероятно осъществяването на проекта ще премине посредством дарителска акция, която тепърва ще започне, но не се знае колко ще продължи във времето.
"Оказа се, че в България да се построи паметник на владетел е една трудна задача. Скоро покрай паметника на цар Самуил стана известен факта, че подобни паметници рядко са издигани. Така че това е много хубава идея, чрез която ще се почете владетелят, чието име носи селото”, допълни той, цитиран от "Фокус".
 

Коментари

Новини Варна