IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
21:14 | 16 август 2015
Обновен: 00:48 | 15 май 2024

Пловдивчанин тегли 30 000 бона кредит да гледа 48 котки

Грижи се за тях в два апартамента, съседите му се жалват в общината

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пловдивчанин тегли 30 000 бона кредит да гледа 48 котки

Пловдивчанин гледа 48 котки в два апартамента. Костадин Георгиев е пуснал апел в социалните мрежи за помощ, тъй като вече не смогвал да гледа животинките, а си обещал, че няма да подмине животно в беда, пише dnes.bg.
„Тъй като нямам безгранични възможности, прибирам само малки, болни и наранени животни. Преди година имах само 7, които бях приютявал една по една в продължение на 8 години, но в един момент реших, че трябва да се раздам повече и да направя нещо по - значимо и броят започна да расте”, разказва Костадин.
Той дори е изтеглил 30 000 лева заем, за да гледа животните, но и те свършили.
В момента разчита на заплата си от 860 лева.
„Бих пожертвал всичките си скапани пари за това без да се замисля и ще го правя, докато дишам! С тези коли, които постоянно убиват малките новородени хайванчета просто не можех цял живот и аз да си затварям очите все едно нищо не се случва... За това прибрах всички малки новородени котенца до нашия блок.”, признава пловдивчанинът.
Съседите му пуснали жалби в Община Пловдив и скоро може да го накарат да изгони животните.
„Само ние хората ли сме важни и значими на този свят”, възмущава се Костадин Георгиев.

В същото време той призна, че притежава имот от 5 декара, на който иска да направи частен приют, но не разполага със средства.
Мъжът призовава хора с добри сърца да му помогнат, като изпратят храна или средства на неговия адрес: гр.Пловдив кв. Христо Ботев ул. Константин Геров №6.
Той изчислява, че само храната за котките на месец струва 960 лв., като изплаща и заема, който е изтеглил.

 

Коментари

Новини Варна