IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
09:34 | 8 юли 2014
Обновен: 13:24 | 25 март 2024

Бойни самолети на Военновъздушните сили участват в „Бриз 2014“

Бойни самолети на Военновъздушните сили участват в „Бриз 2014“

По материала работи: manager
Бойни самолети на Военновъздушните сили участват в „Бриз 2014“

   Бойни самолети на Военновъздушните сили ще участват в националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2014“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Летателните екипажи от База за предно разполагане - Безмер ще изпълняват интензивни полети над териториалните води от 9 до 11 юли. Щурмовите Су-25 ще нанасят въздушни удари по морски цели. Мисиите, които ще отработват бойните самолети, са в интерес на Военноморските сили и имат за цел да тестват способностите на флота за противодействие на въздушен противник.

В хода на „Бриз 2014“ Су-25 ще нанасят учебни удари в условия на големи отдалечения от бреговата ивица. За целта екипажите ще изпълняват полети за въздушно разузнаване, откриване на разсъсредоточени в различни райони на Черно море морски цели и атаки срещу тях. 

С учебно-боен самолет ще се изпълняват задачи по техника на пилотиране, самолетоводене на средна и малка височина и като краен етап - бойно използване по надводна цел. Целта е да се разшири съставът от пилоти, които ще участват в тренировки и учения над море и да се осигури приемственост на летателния състав.

На летище Балчик се пребазира и вертолет Ми-17, чийто екипаж ще е в готовност за изпълнение на задачи по търсене и спасяване на море и авиомедицинска евакуация.

 Маня Петрова

Коментари

Новини Варна