IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:47 | 11 юли 2014
Обновен: 08:40 | 19 април 2024

МС върна актуализацията на Андреева, имитирала дейност

МС върна актуализацията на Андреева, имитирала дейност

По материала работи: Юлиян Атанасов
МС върна актуализацията на Андреева, имитирала дейност



Министерският съвет върна на здравното министерство проекта за актуализация на бюджета на Здравната каса. Това информира правителствената пресслужба в съобщение до медиите, пише dnes.bg. В него се уточнява, че кабинетът очаква от ведомството на Таня Андреева искането за повече пари „да се приведе в съответния вид“.
Съобщението е изпратено по повод изявленията на здравната министърка, че в Министерския съвет има внесен проект за актуализация на бюджета на НЗОК.
„В Министерския съвет за втори път постъпва материал в рамките на 3 дни без финансова обосновка, който в този си вид не може да бъде разгледан нито на заседание на Министерския съвет, нито в парламента“, съобщиха от пресслужбата на правителството днес.
В съобщението до медиите се допълва, че в Министерството на здравеопазването знаят реда, по който се предоставят материали за разглеждане от Министерския съвет, заложен в Устройствения правилник на МС. „Това показва, че просто имитират действия пред обществото“, се казва още в съобщението.
От правителствената информационна служба уточняват, че на Министерството на финансите е възложено да подготви съответната финансова част за актуализацията.

Коментари

Новини Варна