IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
16:20 | 11 юли 2014
Обновен: 08:40 | 19 април 2024

Обвиниха Кирил Рашков за контрабанда на живак

Обвиниха Кирил Рашков за контрабанда на живак

По материала работи: Юлиян Атанасов
Обвиниха Кирил Рашков за контрабанда на живак



За голяма изненада на медиите, днес Окръжна прокуратура повдигна обвинение на Кирил Рашков, но не за наркотици, както беше обявено на брифинга след акцията по задържането му, а …за контрабанда на живак, предаде БГНЕС от града под тепетата. Обвинението е за квалифицирана контрабанда на 501.5 грама живак, пренесен от него на 10 юли тази година без знанието и разрешението на митниците през ГКПП Капитан Андреево. Живакът е силно действащо отровно вещество, поставено под разрешителен режим и забранено за износ съгласно Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси, Закона за опазване на околната среда и Регламент (ЕО) № 1122/2008 г. на Европейския парламент и на Съвета на Европа от 22.10.2008 г.
Установено е, че Кирил Рашков го е държал и транспортирал с цел търговия. Той е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, предстои да се гледа мярката му за неотклонение. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от 20 000 до 100 000 лв.
Вчера прокуратурата обяви, че задържа Кирил Рашков за връзки с трима други задържани два дни по-рано, уличени в разпространение на наркотици. Двама от тях са пуснати с парична гаранция, а днес съдът гледа мярката за задържане на Радослав Петров от Асеновград, 43 годишен, в когото са намерени 2,7 кг амфетамини.
След вчерашната акция по задържането му пред хотела в центъра на Пловдив, Кирил Рашков бе откаран с линейка на Спешна помощ в кардиологичното отделение на МБАЛ "Пловдив" със съмнения за инфаркт. Той е в добро състояние, контактен, в пълно съзнание.

Коментари

Новини Варна