IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:04 | 20 август 2015
Обновен: 20:19 | 22 април 2024

През 2015г. няма прекратени концесионни договори за морски плажове

На концесионерите са изпратени предупредителни писма за отстраняване на констатираните нередовности

По материала работи: Златина Добрева
През 2015г. няма прекратени концесионни договори за морски плажове

През 2015г. година няма прекратени концесионни договори за морски плажове, тъй като не е приключил осъществявания текущ контрол чрез проверки на място, на дейността и документацията на концесионера и негови подизпълнители, това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, цитирани от Фокус. 

 

От ведомството уточняват, че съгласно чл. 106 от Правилника за прилагане на Закона за концесиите, текущият контрол се извършва чрез периодични проверки на изпълнението на задълженията на концесионерите по конкретните концесионни договори. Контролът се осъществява чрез планирани проверки на място, извършвани въз основа на предварително одобрен график или извънредни проверки на място. Министърът на регионалното развитие и благоустройството или упълномощено от него лице, осъществяват контрола за изпълнението на сключените договори за концесия чрез извършването на ежегодни проверки на място, на дейността и документацията на концесионера и негови подизпълнители. 
 

При извършените проверки от длъжностни лица от специализираната администрация на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и оказващите съдействие служители на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) и Изпълнителна агенция „Морска администрация“, въз основа на съставените констативни протоколи и установените в тях неизпълнения, на концесионерите са изпратени предупредителни писма за отстраняване на констатираните нередовности и в уговорените срокове, в съответствие с клаузите на сключените концесионни договори. Установявани са повторни неизпълнение на задължения, за които концесионера е уведомен след извършените проверки, като към момента се налагат уговорените договорни санкции. От МРРБ уверяват, че към настоящия момент проверките продължават, поради, което след изтичане на активният летен сезон, ще са ясни и концесионните договори, които ще бъдат прекратени.

Коментари

Новини Варна