IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
06:34 | 9 август 2014
Обновен: 06:47 | 26 март 2024

Най-тежко раненият от взрива в Костенец излезе от кома

Най-тежко раненият от взрива в Костенец излезе от кома

По материала работи: Златина Добрева
Най-тежко раненият от взрива в Костенец излезе от кома

Най-тежко пострадалият служител на "Терем", който беше ранен при вчерашния взрив във военния завод, излезе от кома. Състоянието му е стабилно и засега опасност за живота му няма, съобщи nova tv.
Късно снощи кметът на Костенец - Радостин Радев, е бил на посещение при тримата по-тежко пострадали работници. Те са на възраст между 55 и 60 г., като двама от тях работят в завода от около 20 г.
Служителите разказали, че унищожаването на боеприпасите се извършвало на външна площадка. Заради удара от взривната вълна са пострадали работниците, които по това време влизали или излизали от приходящите сгради. Един от служителите бил ударен от врата, излетяла от ударната вълна, а другите двама служители на „Терем", които са настанени в Окръжна болница в София, са с порезни рани от стъкла на прозорци, които са се счупили.
Обстановката в Костенец вече е спокойна, а хората се отърсват след преживения стрес.
Общината в Костенец ще работи и днес и утре, за да може всички с щети по къщите си, да подадат жалби и комисия да опише щетите им.
Жители на града заявиха, че и преди са чували взривове. Става въпрос за т.нар. „контролирани взривове", свързани с унищожаването на стари боеприпаси.

Коментари

Новини Варна