IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
09:30 | 8 февруари 2016
Обновен: 10:15 | 19 април 2024

Намерените замръзнали мигранти се определят като иракчани

Водят се преговори с МВР за назначаване на още полицаи по границите ни

По материала работи: Борис Проданов
Намерените замръзнали мигранти се определят като иракчани

Намерените измръзнали мигранти се определят като иракчани и се групират в 4 семейства, починалата жена е била майка на 3 от децата, а момиченцето на 14 години е дете на едно от другите семейства, предстои проверка на дадената от тях информация.

 

Това каза главен комисар Антони Ангелов - директор на главна дирекция "Гранична полиция", цитиран от БНТ.

 

Двама от групата мигранти, които бяха открити в събота от граничари в Странджа, остават в болница. 11-те деца от групата ще бъдат изписани днес от Бургаската болница. Възрастните мъж и жена, които бяха заедно с тях, обаче остават в реанимацията.

 

Ангелов открои, че се водят преговори с МВР за назначаване на още полицаи по границите ни, предстои те да са около 150.

 

В края на миналия месец вече назначихме 180 човека, предстоят да бъдат назначени още 150, така че някъде в средата на лятото и началото на есента, когато е основният натиск по нашите граници, те да могат да се включат активно, добави той.

 

Общо в "Гранична полиция" служат 5000 души, бройката от командированите е достатъчна, за да пазим границата си, коментира Ангелов.


cross.bg

Коментари

Новини Варна