IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
14:52 | 22 април 2017
Обновен: 18:26 | 28 април 2024

Съмнения за уран и във водата на София

Общински съветник иска незабавно изследване на ВиК-мрежата

По материала работи: Борис Проданов
Съмнения за уран и във водата на София

Общинският съветник от Реформаторския блок в СОС Стефан Марков отправи питане към Софийска вода и Столичната регионална здравна инспекция относно качеството на водата в столицата. Повод за питането му са зачестилите сигнали от страната за наличие на уран и други опасни вещества в питейната вода.


Марков иска информация от отговорните институции за честотата на проверките на качеството на водата и от колко водоизточника се взимат пробите, както и какви методи за тестване се прилагат.


Най-младият общински съветник пита още дали в последната една година има резултати, показващи завишени нива на химични вещества във водата и какви мерки са предприети. Според думите му информацията за чистотата на водата също трябва да бъде публична, а не да се стига до случаи като в Хасково или Велинград.


Липсата на информация за качеството на водата е недопустимо. Като общински съветник нито веднъж не съм видял доклад в СОС за това каква вода пият всички софиянци, коментира той.

 

fakti.bg

Коментари

Новини Варна