IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
15:00 | 23 август 2021
Обновен: 01:40 | 18 април 2024

Кирил Петков потвърди с документ, че не е гражданин на Канада

Уверението е получено в петък

По материала работи: Ставри Таргов
Кирил Петков потвърди с документ, че не е гражданин на Канада

Министърът на икономиката Кирил Петков е получил потвърждение, че не е гражданин на Канада. Документите са били получени в петък.

"Миналият петък получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада. Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, откъдето могат да бъдат взети от мен.

С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство. България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани", се казва в негово изявление за медиите.

Той разпространи и копие от волеизявлението си за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021г.

"Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет, и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г.", отбелязва Петков.

Преди седмица Конституционният съд образува дело по искане на 55 народни представители за установяване на противоконституционност на Указ 129 на президента за назначаване на служебното правителство, в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков. Документите бяха внесени в съда от ГЕРБ.

Коментари

опетков ( преди 2 години )
Не ни занимавайте повече с лъжливото овчарче Петков. Важно е бил ли е канадски гражданин, когато са го назначили. Точка. Без шикалкавене. Защо журналистите имате двоен аршин за различните политици? Ако беше от ГЕРБ да сте го разкостили досега. Всички глупости, които е свършил досега като фалшив министър трябва да бъдат изчегъртани. Да си остане с любовта към България.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 2 rate up comment 0
Новини Варна