IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Политика
15:38 | 22 август 2015
Обновен: 18:15 | 19 април 2024

Премиерът се закани: Ще има наказани в сектора с горивата!

След като съм поел ангажимент, ще го докарам до края, обеща Борисов

По материала работи: Златина Добрева
Премиерът се закани: Ще има наказани в сектора с горивата!

Сектора с горивата също ще има наказани хора, прогнозира пред журналисти в Смолян министър- председателят Бойко Борисов. Според него най-точният, най-кристалният пример, че се върши работа в тази посока са милиардите, които са събрани в повече от контрабанда.

"С всички мерки, които сме взели с прокуратурата, ДАНС, митниците, данъчните, ще има краен резултат /в сектора на горивата/. След като съм поел ангажимент, ще го докарам до края", заяви премиерът, цитиран от БТА.

"Ние сме събрали сега толкова данъци, колкото правителството на Орешарски при скъпия петрол, двойно повече", посочи Бойко Борисов. Според него са набелязани денонощни мерки, а резултатите от камерите ще докажат умисъл.

"Както манипулират километражите на автомобилите, по същия начин новите бензин колонки могат да се манипулират", допълни министър-председателят. Според него има рафинерии, които не са внесли и един кораб със суров петрол.

В момента няма основания България да се притеснява относно бежанския поток, смята Бойко Борисов. Той заяви, че са предприети мерки, изпратени са повече хеликоптери и служители на границата. "Досега целият ни ресурс отиваше на българо-турската граница, вчера е изпратен и в Кюстендил, и по гръцката граница", уточни премиерът.

"С Гърция е лесно, като страна-член на ЕС можем да ги върнем, ако влезнат повече бежанци, докато с Македония проблемът не е същият. Затова там насищаме с повече хора. Отново се връщам на стратегическия въпрос, че САЩ, ЕС, Русия рано или късно трябва по тези теми да се разберат. Няма как Европа да удържи на тази бежанска вълна. Това ще промени демографския фактор, разбирам ги и хората там – зад гърба им режат глави, те търсят да се спасят. Само преди няколко години и от България са бягали нагоре към Бесарабия, когато са им рязали главите. Трябва да проявяваме хуманитарност и човещина и в същото време големите началници да седнат и да се разберат по въпроса. Тези хора трябва да си стоят в своите си държави", каза още министър-председателят.

Премиерът благодари и на БСП, АБВ, ГЕРБ, и на всички, които поддържат коалицията /РБ, ПФ/, че се поддържа стабилността в държавата и има парламент.

Той бе на посещение в Смолян за откриването на реконструирана многофункционална спортна площадка на стадиона в града. Министър - председателят посети и обновената спортна зала в Смолян. С церемонията за откриване на спортните обекти приключва проект за ремонт и рехабилитация на спортен комплекс в града на стойност близо 5 млн. лв.

Реконструкцията и рехабилитацията на мултифункционалната спортна площадка на стадиона в централната част на града струват 887 хил. лв. 

С финансиране по проекта е обновена Спортната зала, извършен е ремонт на покрива и фасадата на неработещия от десетилетия плувен басейн, на обслужващата сграда на стадиона.

Коментари

Новини Варна