IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
17:09 | 20 септември 2015
Обновен: 02:38 | 28 март 2024

ЕС трябва да плати за охраната на цялата си граница

Радан Кънев не вярва, че квотите за бежанци ще решат проблема

По материала работи: Юлиян Атанасов
Радан Кънев подаде оставка като говорител на Реформаторския блок


Квотите за държавите не решават проблема с бежанската криза, каза днес във Варна лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев, цитиран от БТА. Според него България за момента успява да удържи бежанската вълна.
По думите му това се дължи както на много добрата работа по границите на страната, така и на адекватната политика спрямо навлезлите у нас бежанци и мигранти. Кънев допълни, че Европа може да даде адекватен отговор на кризата. Според него държавите трябва да делегират на Европейската комисия права за безусловна защита на цялата външна граница на ЕС, като това трябва да стане с общите сили и финансиране на Съюза.
Кънев посочи, че не може Старият континент да е изправен пред най-голямата бежанска криза от десетилетия, а богатите северноевропейски държави да си стискат портфейлите.
Кризата е за всички и ако днес бежанците "пробият" в България, Унгария, балканските страни, Италия, утре тези, които сега не искат харчове, ще трябва да дадат стократно повече, за да увеличат бюджета си за контрол по границите, бе мнението на Кънев.

 

Коментари

Новини Варна