IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
15:06 | 27 септември 2015
Обновен: 15:03 | 25 април 2024

Авиацията ни може да бъде поставена на карта, алармира Михов

Това ще стане, ако проблемът с ремонта на МиГ-29 продължи над 6 месеца

По материала работи: Слав Велев
Авиацията ни може да бъде поставена на карта, алармира Михов

Ако проблемът с Полша продължи повече от половин година, изтребителната и ударната авиация са поставени на карта, заяви председателят на комисията по отбрана в парламента Михо Михов пред БНР, цитиран от dnes.bg
 

Ние сме информирали министъра на отбраната, че полската страна няма лиценз за извършване на ремонтни дейности на българските самолети МиГ-29, каза Михов по повод писмото на руската корпорация МиГ, че Полша не може да ремонтира българските изтребители МиГ-29.

 

„Нещата не са обсъждани в Съвета по отбрана задълбочено с участието на всички членове. Като че ли един тесен кръг от хора взема решение в Министерството на отбраната“, посочи Михов.
 

Той изрази притеснение България да не направи голяма грешка при обвързването си с Полша.

 

Михов заяви, че по детайли от писмото ще говори след вторник, когато казусът бъде обсъден с колегите му. 
 

Според него подобно писмо е получено в Министерството на отбраната по-рано и затова той ще разговаря с ресорния министър Николай Ненчев, преди да оповести официалното си становище.
 

„Притеснен съм от това писмо. Намерението ми е да предложа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева провеждането на изнесено заседание на комисията по отбрана на летище "Граф Игнатиево", където е базиран този самолет. Там ще гостуват полски летци с техните МиГ-29. Трябва да подложим на парламентарен контрол министъра на отбраната и неговите сътрудници, за да имаме по-ясна позиция за в бъдеще към безопасността на летците и българските граждани“, каза Михов.
 

Той обясни, че професионалната армия трябва да бъде по-често извеждана на терен, за да възроди своята издръжливост и отговорност в екстремни ситуации.

 

 

Коментари

Новини Варна