IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
13:36 | 7 август 2014
Обновен: 19:18 | 14 април 2024

Министърът на правосъдието ще плаща глоба за забавен членски внос

Министърът на правосъдието ще плаща глоба за забавен членски внос

По материала работи: Златина Добрева
Министърът на правосъдието ще плаща глоба за забавен членски внос

Министърът на правосъдието Христо Иванов ще плати глоба за това, че не е плащал навреме членските си вноски към Софийската адвокатска колегия. Това съобщиха от правосъдното министерство.
Заради забавянето новият министър е лишен от право да упражнява адвокатската професия. От правосъдното министерство са категорични, че Иванов ще плати глобата и вноските, за да възстанови адвокатските си права, става ясно от съобщението.
От ведомството коментират, че липсата на адвокатски права не противоречи на нито един закон и не е пречка новият министър да заема поста.
„Цитираните нарушения не са свързани с уронване престижа и достойнството на професията или нарушаване на професионалната етика и морала и не нарушават адвокатска тайна“, се казва още в съобщението.
От министерството на правосъдието уточняват, че заради ангажираността на Иванов в неправителствения сектор, той не е упражнявал адвокатска професия в последните години.

Коментари

Новини Варна