IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
16:11 | 10 август 2014
Обновен: 18:37 | 19 април 2024

Може да няма "изборен" министър, призна Близнашки

Може да няма "изборен" министър, призна Близнашки

По материала работи: manager
Може да няма "изборен" министър, призна Близнашки

Не е изключено и да няма министър за организацията на изборния процес, след като така остро се реагира на кандидатурата на Красимира Медарова, заяви служебният премиер проф. Георги Близнашки преди началото на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация, цитиран от БТА.
Медарова не иска да е министър, за да няма сянка върху вота
10 авг 2014 14:37
По-рано днес Красимира Медарова, предложена на 8 август от президента Росен Плевнелиев за служебен министър за организация на изборния процес, информира в отворено писмо, че е помолила държавния глава да бъде спряна процедурата по назначаването й в служебното правителство.
Чувствителни сме към тежненията на гражданското общество, така че ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова, посочи Близнашки.
Той каза, че всички опитни хора, които разбират от избори, вече са били в ЦИК или по друг начин са били ангажирани с изборите.
По повод на кандидатурата на Медарова премиерът Близнашки коментира, че тя сама по себе си не е лоша.
"Г-жа Медарова е един утвърден професионалист, тя не се справи зле с изборите", каза премиерът. По думите му обаче, когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението. "Голямата сянка" дойде от костинбродската афера, посочи Близнашки.
По повод на конституционния съдия Емилия Друмева, служебният премиер посочи, че тя не е предлагана за министър за организация на изборите.
Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля в изборния процес, каза Близнашки.
По неговите думи Друмева ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, защото трябва да се промени законът за прякото участие на гражданите в управлението, Изборният кодекс и редица други неща. Според него който и да бъде предложен за министър за изборите, реакцията ще бъде еднотипна.

 

Коментари

Новини Варна