IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
19:32 | 27 октомври 2015
Обновен: 18:46 | 19 април 2024

ГЕРБ предлага въпроси за депутатския имунитет в НС на 28 октомври

Да се създаде временна анкетна комисия за исканите от Цацаров депутатски имунитети

По материала работи: Юлиян Атанасов
ГЕРБ предлага въпроси за депутатския имунитет в НС на 28 октомври

Партиите от управляващата коалиция постигнали съгласие за създаване на временна анкетна комисия за исканите от главния прокурор депутатски имунитети. Това стана ясно от думите на заместник-председателя на Народното събрание и депутат от ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев, предава Агенция Фокус. Той посочи, че създаването на такава комисия ще бъде предложено да влезе като първа точка в дневния ред на парламента на 28 октомври. От думите на Главчев стана ясно, че партиите от управляващата коалиция подкрепят създаването на такава комисия, която да бъде на паритетен принцип с по двама участника от всяка една парламентарна група и един независим.

 

Припомняме, че на 26 октомври главният прокурор Сотир Цацаров поиска от НС разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов.Пред журналисти Димитър Главчев заяви, че втората обсъдена тема на срещата с представители на управляващата коалиция е за отпадането на чл. 70 от Конституцията за депутатския имунитет, „т.е. да остане като защита на народните представители единствено това, което те изразяват като политическо мнение от трибуната и в пленарна зала,” коментира той.

Коментари

Новини Варна