IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
15:20 | 9 декември 2015
Обновен: 10:15 | 26 април 2024

Правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка

Той обяви решението си от парламентарната трибуна

По материала работи: Юлиян Атанасов
Правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка

Министърът на правосъдието Христо Иванов обяви от парламентарната трибуна, че подава оставка.Той обяви решението си след гласуването на текстове по промените в Конституцията, засягащи разпределението на квотите в двете колегии на Висшия съдебен съвет – съдийска и прокурорска.„Аз се обърнах към вас преди гласуването, че става дума за ценностен въпрос. Гласуването ясно показа по този въпрос какво е мнозинството.И символично, и политически отправихме послание за това, че независимостта на съда не е достатъчно ценена“, каза Иванов.

 

„С това гласуване стана важна голяма стъпка и символична към съмнението за това, че в България все повече може да се говори за върховенство на главния прокурор. Поради което с голямо облекчение мога да обявя, че повече няма да упражнявам правомощията на министър на правосъдието и ще направя всички възможни стъпки за своето оттегляне“, каза министърът.След това той напусна пленарната зала. Депутатите поискаха почивка.

Коментари

Новини Варна