IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
15:51 | 13 декември 2015
Обновен: 18:59 | 19 април 2024

Борисов бесен на митничарите: Свиват фунийките и събират парата

Арестуваните служители на ГКПП Капитан Андреево следени от много време

По материала работи: Юлиян Атанасов
Борисов бесен на митничарите: Свиват фунийките и събират парата

"Информирахме турската страна, че временно малко ще има по-трудно преминаване на КГПП, докато ги арестуваме, защото 80-100 обвинени има, от доста време се наблюдават как си свиват фунийките и си събират парата, а тези пари ни трябват за тези пътища". Така премиерът Бойко Борисов коментира акцията от тази сутрин на ГКПП Капитан Андреево, при която бяха задържани митничари.

 

По думите му кабинетът прави много неща в борбата с контрабандата и корупцията и това е видимо. По данни на Борисов 2,6 млрд. лв. са отивали допреди тази година в организирана престъпност от корупция, но правителството видимо работило в тази насока.Малко по-рано днес от прокуратурата съобщиха, че до момента са задържани 14 служители на митнически пункт "Капитан Андреево".Под ръководството на прокурори от Специализираната прокуратура днес е започната и към момента се провежда съвместна операция на ПРБ, ДАНС, ГДБОП и ОД на МВР-Хасково за противодействие на корупцията. Участват общо над 140 служители на посочените институции. 

 

Извършват се над 100 претърсвания на домове, автомобили и служебни помещения на митнически пункт "Капитан Андреево", както и лични обиски на митнически служители, от които 81 с предварително разрешение от Специализирания наказателен съд.Иззети са различни по размер парични суми. Процесуално-следствените действия продължават и в момента и се извършват на територията на ГКПП "Капитан Андреево" и в градовете Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград и Харманли.

www.dnes.bg

Коментари

Новини Варна