IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:49 | 22 февруари 2016
Обновен: 22:34 | 25 април 2024

От ГЕРБ увериха: Спирането на обществените поръчки ще осигури прозрачност

Няма оказван натиск, заяви Димитър Главчев в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

По материала работи: manager
От ГЕРБ увериха: Спирането на обществените поръчки ще осигури прозрачност

Обществените поръчки са били спрени, за да могат да бъдат отново започнати, но този път според правилата на новия европейски закон, който влиза в сила през април.

 

Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. Цялото общество трябва да бъде спокойно, че ще бъдат спазени правилата и процедурите ще се изпълняват, както е записано в закона, увери той.

 

По думите му нямало дълга ръка, която да оказва натиск за спирането на поръчките, а точно обратното:

"Това е една от целите на спирането на обществените поръчки - да бъдат максимално прозрачни, да няма съмнения в обществото, че нещо се извършва на тъмно“,  посочи депутатът.
 

По темата говори и Румен Гечев от БСП, който представи съвсем различна гледна точка от тази на Главчев, а именно, че натиск за спирането на обществените поръчки има.

 

Според него намесата на следствието и прокуратурата в случая е наложителна. 


Проблемът в България е в неизпълнението на законите, а не в тяхната непрекъсната смяна. Защо няма реакция от съдебната система, след като най-малкото прокуратурата има сериозни съмнения?“, попита той.


Двамата гости обсъдиха и казуса с турския консул в Бургас Угур Емироглу , който беше обявен за персона нон грата от българските власти.
 

Според Димитър Главчев държавата е реагирала адекватно. Той посочи, че най-вероятно аргументите на правителството са свързани с Виенската конвенция, в която е уреден статута на дипломатическите лица. Главчев увери, че българското правителство действа в посока запазване на националния интерес. 

Разговорите с Димитър Главчев и Румен Гечев можете да чуете тук

bgonair.bg
 

Коментари

Новини Варна