IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
11:17 | 28 февруари 2016
Обновен: 03:32 | 12 май 2024

Местан-майстор на думичките, играе си с тях, както си иска

Анкара не се месила директно във вътрешната ни политика

По материала работи: Юлиян Атанасов
Местан-майстор на думичките, играе си с тях, както си иска

Лютви Местан, който в събота учреди новата си партия ДОСТ, има подкрепа от известен кръг изселнически организации, които са и зависими от Турската държава. Това коментира пред Нова телевизия съпредседателят на ДПС Рушен Риза.

 

 

"Там правим някаква връзка. Иначе не бих казал, че Анкара се меси директно във вътрешната политика на България”, заяви Риза. Според него "Местан е майстор на думичките” и "може да си играе с тях, както си иска”.

 

 

"Допреди два месеца говореше точно обратното – за идеите на ДПС, за каузите на ДПС”, коментира Риза речта на Лютви Местан по време на учредяването на новата му партия. "Не сме притеснени от това, което се случва. Изчакваме да видим какво ще е това чудо”, посочи той.

 

Риза припомни, че това не е първият опит за създаване на партия от отцепници от ДПС и прогнозира, че няма да е и  последният. Според него атаката срещу Местан е медийна и не идва от ДПС.

 

Той отказа да коментира съмненията за много сериозни икономически интереси на депутатът от ДПС Делян Пеевски.

 

"Ние сме обединени от една идея и една кауза и всеки, който е съпричастен с нея, го посрещаме с отворени обятия, Делян е един от тях“, посочи Риза.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна