IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:39 | 28 февруари 2016
Обновен: 03:10 | 12 май 2024

Румен Петков: Колкото по-бързо се изчистят въпросите в Реформаторския блок, толкова по-добре за държавата

Политиката нямала полза от вътрешни упреци и квалификации

По материала работи: Слав Велев
Румен Петков: Колкото по-бързо се изчистят въпросите в Реформаторския блок, толкова по-добре за държавата

АБВ е партията, която гарантира стабилността на кабинета и способността на кабинета да прави политика. Това заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков по БНТ, цитиран от dnes.bg.

В коментар за събитията около останалите партии в управляващото мнозинство, той каза, че проблемите в една от формациите са очевидни. 

"В един от форматите, който подкрепя правителството, т.нар. Реформаторски блок, има тежки проблеми. Има разминавания, които граничат с драматизма. Едни вътрешни упреци, квалификации, които не правят чест въобще на политиката. Оставям настрани довчерашни партньори и съратници и т.н.. Така че този въпрос - какво става, не е към нас“, каза той, цитиран от пресцентъра на АБВ.

Петков е на мнение, че колкото по-бързо се изчистят въпросите в Реформаторския блок, толкова по-добре за държавата.

"Обществото трябва да знае какво излъчва Народното събрание и каква е перспективата пред него. С постоянни скандали, в които затънахме, нямаме никаква полза като държава и като общество“, настоя той.

Румен Петков коментира и създаването на комисия, която да проучи влияние на Русия и Турция във вътрешната ни политика. 

Според него поименното назоваване на конкретни държави, стратегически за България партньори, се отразява негативно на двустранните ни отношения. Такава комисия е вредна, каза зам.-председателят на АБВ и добави, че има достатъчно други ведомства, които могат да се занимават с подобно разследване.

 

Коментари

Новини Варна