IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
18:14 | 3 март 2016
Обновен: 03:27 | 12 май 2024

Опитите да скарат Русия и България ще се провалят

В Москва са убедени, че ще преодолеем трудностите

По материала работи: Ставри Таргов
Опитите да скарат Русия и България ще се провалят

Опитите на някои политици да скарат Русия и България са обречени на провал, заяви днес заместник-директорът на Четвърти европейски департамент на руското външно министерство Леонид Абрамов, цитиран от ТАСС. Той говори след молебен в памет на загиналите руски войници в Руско-турската война от 1877-1878 г.
"Ние помним, че и в онези времена победата се раждаше не само в кървави битки, но и в политически баталии. А от българска страна и тогава имаше дейци, които активно сътрудничеха с османската администрация, но те загубиха, каза Абрамов. Няма съмнение, че и сега са обречени на провал редовно предприеманите опити на отделни конюнктурно настроени политици да зачеркнат нашата историческа дружба".
Представителят на руското МВнР добави, че "както и тогава, тези опити вредят преди всичко на интересите на българския народ" и изрази увереност", няма да успеят да ни скарат с българския народ".
"Мощният пласт от духовни, културни, създадени за десетилетия икономически връзки няма да позволят на антируските семена на неомакартизма да поникнат. В България няма почва за него. И не се съмнявам, че здравият смисъл ще възтържествува", посочи руският дипломат.
"Ние ще преодолеем всякакви временни трудности в руско-българските отношения", отбеляза Аврамов и добави, че "българският народ е значително по-мъдър от отделни политици, той добре познава и помни своята история", съобщава, Dnes.bg,като се позовава на БТА.

Черно море

Коментари

Новини Варна