IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
12:20 | 10 март 2016
Обновен: 15:29 | 14 май 2024

ЕС и Турция виновни за бежанската вълна

"10 години ЕС има неадекватна политика в Блrзкия Изток", коментира Красимир Каракачанов

По материала работи: Юлиян Атанасов
ЕС и Турция виновни за бежанската вълна

Основният проблем с бежанската криза е, че се занимаваме със следствието, а не с причината тези хора да идват в Европа. Това мнение изрази съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. По думите му един от виновниците това да се случва е Европейският съюз."10 години Европейският съюз има неадекватна политика към събитията в Близкия Изток. Европейските политици са виновни. Заради икономическите си интереси участваха в разбиването на националните държави. На мястото на режимите се появиха екстремистите", обясни Каракачанов.

 

Депутатът от ПФ обвини Брюксел и в двоен стандарт. По думите му вместо да се дават 6 млрд. на Турция да се справи с бежанците и да се правят остъпки на Ердоган, тези средства трябва да се вложат в законната власт в размирните райони.По думите му Турция е и един от основните виновници за бежанската криза, защото "тя подготвя и въоръжава Сирия".

 

"И накрая ги награждават с 6 млрд. Това е цинизъм и двоен стандарт", коментира Каракачанов. Според него неслучайно бежанците заобикалят България. Те знаят, че контролът на българската граница е сериозен и граничните полицаи няма да допуснат нелегалните мигранти да преминат.

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна