IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
18:45 | 11 март 2016
Обновен: 07:11 | 12 май 2024

Помагаме на бежанците край Идомени с палатки

Гърция ни прати писмо с нуждите на мигрантите

По материала работи: Ставри Таргов
Помагаме на бежанците край Идомени с палатки

По разпореждане на премиера Бойко Борисов ще бъде предоставена хуманитарна помощ за бежанците и мигрантите на гръцко-македонската граница.
Осигурени са палатки, легла, одеяла и отоплителни материали, каквато необходимост има и е посочена в писмо от Гърция, получено чрез Министерството на външните работи.
Координацията е възложена на началника на кабинета на премиера, съобщиха от правителствената пресслужба.
Помощта се осигурява от Министерството на земеделието и храните и Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР по инициатива на министър-председателя.
Към момента на гръцко-македонската граница край Идомени са блокирани хиляди жени, деца и мъже. Заради проливните дъждове и лошите условия на живот са необходими спешни мерки за предотвратяване на хуманитарна криза.
България не веднъж е изразявала позицията си за подкрепа и солидарност към съседните ни страни, като в същото време призоваваме да бъдат спазвани всички ангажименти и задължения по опазване на границата и придвижването на мигрантите по надлежния ред, се посочва в съобщението.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна