IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
18:15 | 17 април 2016
Обновен: 05:19 | 24 април 2024

Каракачанов отново ще води "Войводите"

Преизбраха го единодушно за председател на ВМРО

По материала работи: Слав Велев
Снимка: ВМРО

Красимир Каракачанов бе преизбран единодушно за председател на ВМРО с 560 гласа на 6-ия редовен конгрес на политическата партия ВМРО – Българско национално движение, съобщи dnes.bg.

За негови заместници бяха избрани евродепутатът Ангел Джамбазки и народните представители Искрен Веселинов, Милен Михов и Атанас Стоянов. Депутатът Юлиан Ангелов отново бе избран за организационен секретар.

Членове на националното ръководство още са Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Васил Христов, Георги Дракалиев, Антон Андонов и Александър Сиди.

Конгресът прие единодушно и декларация за бъдещата работа на партията и бъдещето на Родината.

"Радикалният ислям и неговите смъртоносни метастази достигат и до нашата страна. Имигрантската вълна заплашва не само нас, но и Европа, като флагман на християнската, светска цивилизация. Диктаторският режим в Турция става опасен за всички околни страни и народи. Нови етнически, протовоконституционни партии се появяват у нас и заплашват да разделят за пореден път нацията ни по етнически и верски признак.

Години наред ВМРО не се умори да говори за това, да действаме срещу това и да предлагаме различна политика.
И сега, ние от ВМРО, вече година и половина работим неуморно в Народното събрание, заедно с нашите партньори в Патриотичния фронт. Благодарение на нашите усилия България днес има по-добра защита в бурните времена – армията е на границата, изграждат се защитни съоръжения, които да спират нелегалните емигранти, подготвяме и регламентация за създаване на доброволни граждански формирования в страната.

Но изискванията на днешната ситуация са много големи. Нужно е единство. Нужна е нова политическа алтернатива, която да изведе гражданите от състоянието на апатия и да поведе решителна битка за спасението на държавността и нацията ни.

Тази алтернатива може да бъде само българския патриотизъм", пише в декларацията.

ВМРО призовава за обединение на всички патриотични сили още на предстоящите президентски избори. 

"Призоваваме да бъдат забравени всички стари дрязги и междуличностни наслоения и да бъде осъзната общата ни отговорност пред Отечеството. Длъжни сме да предложим на своите сънародници реалната възможност да гласуват за президент, който да постави приоритет върху българския национален интерес и защитата на българите в България, Македония и където и да било. Президент, който ще отстоява християнската и историческата идентичност на страната ни и на Европа".

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна