Варна 19°
fallback
Политика
19:43 | 17 април 2016
Обновен: 09:23 | 18 май 2024

Цветанов: Нито аз, нито премиерът Борисов ще бъдем кандидати за президент

По материала работи: Слав Велев

"Много ясно сме заявили принципната си позиция, че нито аз, нито премиерът ще бъдем кандидати за президент", каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването „120 минути” по bTV, цитиран от „24 часа“.

„Партията трябва да бъде максимално добре укрепвана и това може да стане само и единствено, когато сме в един екип, и когато действително аз съм ангажиран с прякото функциониране и структуриране на партийните организации, за да могат те да бъдат готови за очакванията на хората, но така също и да се представяме добре на всеки едни избор ”, обоснова се Цветанов.

Той не отговори дали кандидатът на ГЕРБ ще бъде мъж или жена, но подчерта, че трябва да е достоен. „Не мисля, че трябва да казваме дали е жена или мъж, защото можем да изпаднем в някаква дискриминация. Затова смятам, че най-правилното е това, което ние сме заявили и като принципна позиция, а именно, че когато имаме колективно решение на изпълнителната комисия, тогава официално ще бъде оповестен кандидата ни за президент”, заяви още Цветанов.

По повод Националната работна среща на партията, която се проведе в неделя, той подчерта, че целта е била всеки от представителите на ГЕРБ да осъзнае индивидуалната си отговорност и тази на партията, след успеха на местните избори миналата година. „След местните избори ГЕРБ се натовари с много по-голяма отговорност. Всеки един от присъстващите в тази зала участва в реалното правене на политика и всеки един от тях трябва да разбере отговорността която носи”, каза Цветанов.

24chasa.bg

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback