IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Политика
20:52 | 17 април 2016
Обновен: 05:19 | 24 април 2024

ВМРО внася законопроект срещу носенето на бурки

Предвижда се затвор за принуда над жени да ги носят

По материала работи: Слав Велев
ВМРО внася законопроект срещу носенето на бурки

ВМРО ще внесе в Народното събрание през следващата седмица законопроект, с който ще иска у нас да се забрани носенето на бурки на публични места. Това каза пред журналисти Красимир Каракачанов, който бе преизбран днес за председател на ВМРО на Шестия редовен конгрес на партията.
 
Той посочи, че в законопроекта е използван опитът на десет държави с подобни закони в Европейския съюз. В него се предвиждат наказания като затвор и глоба за принуждаване на жени да се обличат по този начин и парични санкции за носенето на подобни религиозни символи.
 
Делегатите на конгреса на ВМРО подкрепят идеята за обща кандидатура за президент, излъчена от "Патриотичния фронт", запазване на коалицията и разширяването й, посочи Каракачанов.

Разговорите за президентските избори в коалицията тепърва започват, посочи Каракачанов и допълни, че в ПФ ще бъде обсъдено и предложението на председателя на АБВ Георги Първанов за обща кандидатура.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна