IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:01 | 8 май 2016
Обновен: 05:20 | 24 април 2024

Оспорвана битка за БСП: Миков води на Нинова с 49 гласа

Следващият лидер на партията става ясен по-късно днес

По материала работи: Слав Велев
Оспорвана битка за БСП: Миков води на Нинова с 49 гласа

Официално битката за нов лидер на БСП ще се реши по-късно днес след балотаж.

На второ гласуване се явяват досегашният лидер на партията Михаил Миков, получил 329 гласа и Корнелия Нинова, за която са гласували 280 делегати. Това съобщи пред 49-ият Конгрес на БСП председателят на Комисията по изборите Румяна Сидерова, цитирана от “Фокус”.

Общият брой на гласувалите за председател на НС на БСП е 755. От тях за Михаил Миков са гласували 329, за Корнелия Нинова - 280, за Красимир Янков - 77, за Георги Гергов - 55, а за Валери Жаблянов – 10.

За членове на НС на БСП са избрани само двама души - Дора Янкова и Стефан Данаилов. Всички останали трябва да отидат на балотаж, за да спечелят своите места.

Лидерът на БСП Михаил Миков направи кратък коментар на резултатите, като посочи, че балотажът и резултатът са част от демокрацията. "Нека конгресът да е единен, включително и след гласуването", пожела си той и посочи, че изборите в левицата са по-прозрачни от останалите избори в страната.
Корнелия Нинова коментира, че разликата между нея и Миков е много малка, което, по думите й, означава, че има две полярни мнения в БСП. "Въпрос на мъдрост е новият председател да обедини партията", посочи тя. Нинова каза още, че не знае за задкулисни договорки. "Всеки да реши иска ли промяната или запазваме статуквото", посочи тя.

Според Нинова всички кандидати за лидерския пост след конгреса трябва да работят заедно. Очаквам новият председател, който и да бъде той, да обединява партията, да тръгваме на предсрочни избори и сваляне на правителството на Бойко Борисов, заяви тя.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна