IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
16:13 | 8 май 2016
Обновен: 05:20 | 24 април 2024

Миков дава оставка и като шеф на ПГ на БСП

Бившият лидер без обида: Освободиха ме от тежка отговорност

По материала работи: Слав Велев
Миков дава оставка и като шеф на ПГ на БСП

Досегашният лидер на БСП Михаил Миков обяви, че подава оставка като председател на Парламентарната група на "БСП лява България".
 

Той обясни, че новият председател на БСП Корнелия Нинова е в правото си да предложи и ново ръководство на парламентарната група.
"По никой начин няма да затрудня новия председател, включително и при предаването на "Позитано", заяви Миков след закриване на заседанието на 49-я Конгрес на партията, цитиран от БТА.

"Оставам социалист", каза той и допълни, че не е обиден и приема нещата спокойно.

"Знам, че в живота не може само да печелиш, трябва да се научиш и да губиш, важното е да го правиш с достойнство, а да не печелиш, използвайки недостойни средства", заяви той. Миков пожела на добър път на Корнелия Нинова.

Искам да благодаря на делегатите, че ме освободиха от една изключително тежка отговорност, заяви Миков. Той благодари на екипа си, на членовете на Изпълнителното бюро, на Националния съвет.

Искам да благодаря и на онези, които ги наблюдавам, че се увъртат вече около новия председател, което е естествено за политиката, допълни той.

dnes.bg
 

Коментари

Новини Варна