IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
11:51 | 9 май 2016
Обновен: 11:12 | 9 април 2024

БСП чака извинение от АБВ, но Първанов е предател

Антон Кутев: Промените в Столетницата са задължителни!

По материала работи: Деян Михайлов
БСП чака извинение от АБВ, но Първанов е предател

Промените в БСП са задължителни. Имаме тежко наследство, че сме посткомунистическа партия. Задължително е да има сблъсък с ГЕРБ. Това беше най-големият залог, с който Корнелия Нинова спечели председателското място в БСП. Зададе ясна опозиционна политика и очакваме от нея много силна атака срещу ГЕРБ, заяви пред Bulgaria ON AIR бившият депутат и говорител на БСП Антон Кутев.

Той определи подкрепата за Делян Пеевски като огромна грешка и тежък удар за БСП.

"Там Сергей Станишев, Пламен Орешарски и Михаил Миков казаха, че или гласуваме за Пеевски, или правителството пада. Зависимостта от Пеевски бе нещо много опасно", коментира Кутев и начерта политиката, която занапред трябва да води левицата:

"Логиката не е да изхвърлим богатите от партията. Имахме 5 младежки организации, вече е само една. Младежкото участие е абсолютно гарантирано. Въпросът е да се защитават левите идеи. Не ляво говорене, а ляво действие. Не може да те няма със седмици в телевизиите, а да пускаш фермани за левите си идеи. Когато убедиш хората да излязат на улицата и да извоюват идеите си, тогава имаш право. Трябват действия, а не говорене".

Антон Кутев призна, че БСП все още очаква извинение от АБВ и определи действията на Георги Първанов и сподвижниците му като предателство.

"АБВ е тежък предател и очакваме извинение от тях. Георги Първанов има за какво да се извинява, но няма как да няма диалог с тях", каза още Кутев.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна