Варна 14°
fallback
Политика
11:44 | 10 май 2016
Обновен: 23:45 | 25 април 2024

Нинова отсече: С Борисов няма да се разбираме!

Новият шеф на БСП ще ръководи партията със здрав юмрук

По материала работи: Деян Михайлов

Новият председател на БСП Корнелия Нинова се закани, че е готова да води партията със здрав юмрук и вече е разделила работата си на промени на партийно равнище и такива на национално.

Тя посочи пред bTV, че след две седмици Националният съвет на партията ще избере Изпълнително бюро, а след това ще има обиколки по страната.

"С Бойко Борисов няма да се разбираме, ставаме твърда, ясна и категорична опозиция", отсече Нинова. Тя начерта и плана пред левицата – ясно обозначаване като опонент на властта, представяне на ясна алтернатива, сваляне на правителството и предсрочни избори след президентските.

Новият лидер на БСП категорично отхвърли обвиненията, че представлява интересите на олигархията.

"Няма как олигархията да е 395 души от цялата страна. Това бяха хората от общинските организации, областните структури, които казаха: "Не ни харесва сегашното състояние, не ни харесва да губим избори", посочи тя.

Нинова обяви, че колективното начало в БСП ще се върне. Решенията ще се вземат там, където трябва, а не задкулисно от мен и някакви други хора и нашите другари да научават от телевизиите, обяви още тя.

Корнелия Нинова допълни, че вече е провела разговор с бившия председател на БСП Михаил Миков и с други свои колеги на "Позитано": "Първото беше да потърсим обединение, да вървим напред, да няма противоборства вътре, огорчените от този избор да не тръгват срещу БСП".

Dnes.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback