IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
11:20 | 11 май 2016
Обновен: 11:08 | 13 май 2024

ГЕРБ към АБВ и РБ: Хората ще накажат тънките сметки!

Цветанов ги обвини, че не са партньорски настроени

По материала работи: Деян Михайлов
ГЕРБ към АБВ и РБ: Хората ще накажат тънките сметки!

ГЕРБ разкритикува доскорошните си партньори от АБВ и част от РБ за опозиционното им говорене. В декларация по случай старта на новата сесия в парламента Цветан Цветанов ги предупреди, че хората усещат тънките сметки и фалша и ще накажат всеки опит за политическа безпринципност.  

"Не може, уважаеми колеги, да отчитате успехите от управлението на Борисов наравно с нас, а когато възникне някакво обществено недоволство, да заставате на опозиционни позиции. Това не е честно, не е партньорско и не е конструктивно", каза Цветанов.  

Той обяви, че ГЕРБ е готова по всяко време да отиде на избори, но беше категоричен, че управляващите нямат намерение да предизвикват предсрочен парламентарен вот.

"Управленският хоризонт, към който гледаме, е пълен мандат на кабинета Борисов, защото само така ще могат да бъдат реализирани реформите, заложени в програмата за управление на кабинета", каза още шефът на депутатите от ГЕРБ.  

Цветанов призова коалиционните партньори да се консолидират около кабинета и нарече единствена опозиция в парламента БСП и ДПС.  

"С тях имаме ценностни различия, разделят ни и резултатите от съвместните им управления, които бяха оценени от евроатлантическите ни партньори като провал. Именно в лицето на тези две партии виждаме нашите основни опоненти за президентските избори. Това не ни пречи обаче да поздравим госпожа Корнелия Нинова с избора й за лидер на БСП и да й пожелаем ползотворна работа, начело на партията на българските социалисти", каза още Цветанов.  

От трибуната на парламента той обяви, че ГЕРБ ще издигне свои кандидатури за президент и вицепрезидент.

"Но сме отворени към дясното политическо пространство при евентуален втори тур за постигане на подкрепа за най-добре представилата се кандидат-президентска двойка от страна на управляващата коалиция", каза той.
Dnes.bg

Коментари

Новини Варна