IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
14:49 | 12 май 2016
Обновен: 20:22 | 21 април 2024

БСП и ДПС: Не щем Борисов, не щем и Дончев

Премиерът има универсални министри, заподозряха социалистите

По материала работи: Деян Михайлов
БСП и ДПС: Не щем Борисов, не щем и Дончев

БСП и ДПС обявиха, че няма да подкрепят кандидатурата на Томислав Дончев за социален министър. Мотивите и на едните, и на другите са едни и същи - те са опозиция, не подкрепят кабинета на Бойко Борисов и затова няма как да подкрепят промени в него.

"Явно Бойко Борисов има универсални министри", каза говорителят на групата на БСП Жельо Бойчев. Той припомни, че вицепремиерът по европейската интеграция Меглена Кунева стана образователен министър, а сега Дончев, който е вицепремиер по усвояването на евросредствата се предлага за социален министър.  

"Моят спомен е, че последният път, когато Дончев беше предлаган за министър, финансов, правителството падна. Нещо ми напомня, че сме в подобна ситуация и сега", каза Бойчев.  

Колегата му Таско Ерменков пък пожела новата работа на Дончев да е по-успешна от тази по усвояването на европейските пари, за които 100% усвояемост били 100% разплащаемост от българския бюджет.  

Бившият социален министър Хасан Адемов от ДПС коментира, че Томислав Дончев не е от изявените експерти в социалната политика. "Това не значи, че той не може да е добър социален министър, ако изгради добър екип", каза той.  

Адемов обаче припомни, че трима от зам.-министрите са напуснали. "Без солиден експертен потенциал той няма как да продължи добрата работа на Калфин", каза той.  

Адемов обяви, че и ДПС няма да гласува за Дончев. "Ние сме опозиция, изборът на министри и гласуването на бюджета прокарват границата между управление и опозиция. Няма да подкрепим каквато и да е персонална промяна в кабинета", каза той.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна