Варна 13°
fallback
Политика
14:10 | 13 май 2016
Обновен: 08:37 | 28 април 2024

Борисов навърза в едно: Слави, популизъм, хаос...

Премиерът даде да се разбере, че няма да играе за президент

По материала работи: Деян Михайлов

Премиерът Бойко Борисов обвини депутатите, че са се подвели от популизма и са одобрили референдума, поискан от Слави Трифонов и екипа му. 

Той изрази надежда, че държавата няма да бъде хвърлена в хаос и предупреди, че ако това стане, то хаосът ще бъде страховит.  

Борисов обаче даде да се разбере, че няма да се кандидатира за президент. "Виждайки какво става в света, на всички ни е мила държавата, хаосът, който ще стане ще бъде страховит. Това, което и вчера парламентът прие, един от въпросите е 1000 процента противоконституционен, няма как да стане от обикновено Народно събрание. Но подведени от популизма, всички гласуваха. Дано политическата класа действително разбере, че е изпратена тук да взима непопулярни и тежки решения и да се опази държавата", каза Борисов.  

Премиерът подкрепи и критиките на президента към депутатите заради референдума на Слави Трифонов. 

Вчера държавният глава изрази несъгласие с това, че парламентът е допуснал сред въпросите и този за електронното гласуване, по който вече хората се произнесоха преди година.  

Бойко Борисов коментира отново въпроса и за евентуалната си кандидатура за президент. Преди два дни в Лондон той се обърна задочно към партньорите си да внимават да не се изнерви и кандидатира за президент. 

Днес премиерът обясни, че това е било шега и обвини медиите, че не са прочели цялото му изречение. Борисов разясни какво е имал предвид. Той припомни, че навремето, когато бил главен секретар на МВР, някои много държали Румен Петков да стане вътрешен министър.

"Много хора им казваха да него правят, защото знаят, че ще си създадат истински опонент. И знаете как се развиха нещата", напомни Борисов. 

И сега, покрай напускането на АБВ, понеже Румен Петков бил много активен, затова и той се пошегувал да не го изнервят."Това е шега", повтори той за кандидатурата си за "Дондуков" 2.

Dnes.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback