IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
15:15 | 14 май 2016
Обновен: 04:23 | 24 февруари 2024

И Цветанов не разбира Кънев: Нима е опит за шега?

Според зам.-председателят на ГЕРБ Радан Кънев търси внимание

По материала работи: Слав Велев
И Цветанов не разбира Кънев: Нима е опит за шега?

„Не нормално политик да предлага някого за президент и да търси обединение, при положение, че самият номиниран не знае", заяви председателят на заместник-председателят на ГЕРБ и председателя на парламентарната група на партията Цветан Цветанов коментира в Русе призива на Радан Кънев проевропейските партии да се обединят и издигнат за президент Росен Плевнелиев като независим кандидат.


Самият Кънев призна, че разговори по подобна тема с Плевнелиев не са водени, а президентът определи изявлението на лидера на ДСБ като интрига. Той заяви, че ще обяви намеренията си дали ще се кандидатира за втори мандат след края на юни и призова дотогава всички оферти да се оставят настрани, пише "Дарик". 

Според Цветан Цветанов стъпката на Радан Кънев е търсене на начин да бъде отразен. Той благодари на президента Плевнелиев за бързата реакция, за да се спрат спекулациите в тази посока. Цветанов използва повода, говорейки за държавния глава, да му честите рождения ден.

Той видя в предложението на Кънев опит да си направи шега, но бе категоричен, че "не е шега, когато говорим за сериозни политически теми".

"Когато си толкова объркан, толкова непоследователен и търсиш как да бъдеш отразен, не смятам, че това е начинът, по който трябва да го правиш. Защото малкият и невъзпитаният може да си позволява всичко, но големият политически субект, какъвто е ГЕРБ и коментарите, които трябва да правят политиците от ГЕРБ, се отнасяме с изключителна сериозност към всички актуални теми, които вълнуват обществото", каза Цветанов. 

По повод изявлението на Кънев, зам.-председателят на ГЕРБ каза, че е "по-важно да се коментират други, по-важни и състоятелни теми, отколкото подобни интриги, които някой иска да прави".

dnes.bg

Коментари

Новини Варна