IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
10:11 | 16 май 2016
Обновен: 19:37 | 19 април 2024

Президентски балотаж за АБВ – в кърпа вързан!

Първанов пак отрече, че ще играе за президент

По материала работи: Деян Михайлов
Президентски балотаж за АБВ – в кърпа вързан!

Балотажът за левия кандидат за президент на предстоящите избори е много вероятен, ако не и в кърпа вързан, настоя лидерът на АБВ Георги Първанов.

Той обаче отрече да има намерения лично да се впусне в надпреварата за президентския пост, въпреки че вече има номинации за битката за "Дондуков" 2 през есента.

"Нямам желание да се кандидатирам за президент, защото имам други амбиции, други идеи за личния си живот, но политическото решение предстои", каза Първанов, който вече изкара два мандата на поста държавен глава.

"В рамките на правомощията на президента аз съм постигнал много и трудно бих могъл да направя нещо по-различно", смята още лидерът на АБВ.

Пред Нова тв той коментира и причините за това партията му да напусне управляващата коалиция.

"Решението беше гласувано от Националния съвет, в който участва и Ивайло Калфин", призна Първанов.

Той обясни, че диалогът между АБВ и ГЕРБ не вървял, както и работата в повечето министерства.

"Има неадекватни министри. Чакахме премиерът да ги отстрани, но чашата на търпението преля и решихме да ги оставим да се оправят сами", каза Първанов и поясни, че има предвид министрите на здравеопазването, външните работи, МВР.

"Това правителство стои силно, защото няма алтернативна алтернатива. И АБВ ще се опита да я създаде", категоричен бе Георги Първанов.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна