IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
14:18 | 19 май 2016
Обновен: 05:21 | 24 април 2024

Манолова също сезира КС за Изборния кодекс

Българите в чужбина били пренебрегнати заради партийни сметки

По материала работи: Слав Велев
Манолова също сезира КС за Изборния кодекс

След президента Росен Плевнелиев и омбудсманът Мая Манолова се зарече да сезира КС за правата на българите в чужбина, обяви самата тя в Прага, където участва в 12-тата световна среща на българските медии. Поводът е отхвърленото вето върху промените в Изборния кодекс, с които бяха въведени ограничения за разкриването на секции зад граница. От формациите подкрепящи кабинета пък вече увериха, че въпреки отхвърленото вето поправките няма да останат за дълго в сила в този им вид, а ще претъпрят корекции.

 

По думите на Манолова между правата на българите в чужбина и партийните сметки, политиците са избрали второто. Анонсът, който се чу за предстоящи промени, не е обнадеждаващ, защото на практика няма да се промени нищо съществено по отношение на режима, срещу който сега роптаят българите в чужбина, смята омбудсманът.

 

Манолова определи анонсите за намаляване на броя на нужните заявление за разкриване на секция като „бакалска сметка”. Това всичкото е обидно за българските граждани, те наистина го възприемат изключително болезнено, те са възмутени и са гневни, защото не може да има такъв пазарлък, в който няма някаква ясна мисъл и ясна цел, коментира тя.

Междувременно в НС се чуха призиви към президента да не бърза със сезирането на КС, тъй като новите поправки ще бъдат разписани скорострелно.

monitor.bg

Коментари

Новини Варна