IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
14:50 | 20 май 2016
Обновен: 05:21 | 24 април 2024

Интрига или не: Кандидатът на ГЕРБ е... Ирина Бокова

Бомбата хвърли в парламента депутатът Гроздан Караджов

По материала работи: Слав Велев
Интрига или не: Кандидатът на ГЕРБ е... Ирина Бокова

Една от кандидатурите, които в ГЕРБ обсъждат за президент, е тази на Ирина Бокова, обяви депутатът от ДСБ Гроздан Караджов, който беше категоричен, че това не е слух.  
 

Караджов беше от депутатите, които заедно с Радан Кънев настояваха ГЕРБ да поемат инициативата за издигане на Росен Плевнелиев за втори мандат. Президентът обаче днес официално се отказа от надпреварата.

Плевнелиев сдава президентството, не иска втори мандат
20 май 2016 12:06175
 

"За да ви кажа от какво всъщност се опитваме да се предпазим...  На Изпълнителния съвет този вторник имаше ясна заявка от страна на Гражданския съвет да се постави предварително условие пред ГЕРБ и Бойко Борисов, че Ирина Бокова няма да е такъв кандидат", каза дословно Караджов.  
 

На репликата на репортерите, че вероятно има предвид Кристалина Георгиева, за която се заговори, че може да е кандидатът на ГЕРБ, десебарят отвърна: "Не, не Кристалина Георгиева".  

"Нека да стане", отвърна с усмивка Караджов на питането какво ще стане, ако Бокова бъде избрана за шеф на ООН.  

"Имаме притеснение, че ще се търси друг кандидат в ляво от центъра. Имаме информация", каза още Караджов.  

От ГЕРБ веднага отрекоха думите му. "Сега чувам от вас за такава номинация. Ирина Бокова оглавява в момента ЮНЕСКО, тя е издигната от правителството за шеф на ООН", каза шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той увери, че в думите на Караджов няма истина и обясни, че му е омръзнало всеки ден да опровергава изявления на ДСБ и цитира думи на автентични седесари, че ДСБ били единственият разрушителен елемент вдясно.

Шефът на групата на РБ Найден Зеленогорски също отрече да се е обсъждало сред реформаторите, че Ирина Бокова ще е кандидат на ГЕРБ и нарече думите на Караджов лъжа.
 

Коментари

Новини Варна