IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
21:13 | 29 май 2016
Обновен: 05:21 | 24 април 2024

В Лозен готови на протести до дупка

Проектът за проучване за строителна кариера скара местните с властта

По материала работи: Борис Проданов
В Лозен готови на протести до дупка

Ако проектът за проучване за строителна кариера в с. Лозен не бъде прекратен, жителите са в пълна готовност да излязат отново на протест. Това решиха днес те на общоселско събрание, предаде репортер на БГНЕС.


„Премиерът действително излезе и обеща, че Лозен ще има светло и зелено бъдеще, което ние приехме много радостно. От друга страна се оказа, че подчинените на министър-председателя не правят нищо. Седим на едно положение. Чака се до заседанието на Върховен административен съд (ВАС), което е насрочено за февруари 2017 г., за да реши съдът една чисто административна процедура, която е спазена и знаем, че няма да реши в наша полза. Той не ни удовлетворява, защото ние просто не искаме да има кариери в селото“, заяви Йордан Ибришимов, представител на Движение „Бъдеще за Лозен”.


Според него има възможност Министерството на енергетиката (МЕ) и Министерският съвет (МС) да изтеглят решението за проучване и лозенци до последно ще настояват за това. „На общоселското събрание жителите на Лозен ще решим как да продължим действията си против кариерите, защото цялото село е категорично против тях. Обмисляме евентуални бъдещи протестни действия, които днес ще бъдат обсъдени на събранието“, каза Ибришимов.

Коментари

Новини Варна