IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
21:38 | 25 август 2016
Обновен: 04:00 | 14 май 2024

Партийна делегация с Лютви Местан приета от премира на Турция

По материала работи: Борис Проданов
Партийна делегация с Лютви Местан приета от премира на Турция

Делегация от партия ДОСТ водена от лидера й Лютви Местан беше приета от турския премиер Бинали Йълдъръм. Според съобщение на ДОСТ, получено в БНР, по време на разговора Местан е запознал министър-председателя на Турция с политическите цели на новорегистрираната у нас формация. Специално внимание е било отделено на всички аспекти от задълбочаването на отношенията между България и Турция. Местан и водената от него делегация са отбелязали пред Йълдъръм, че ДОСТ е била първата партия, излязла с официална осъдителна позиция непосредствено след нощта на опита за преврат на 15 юли.

 

Делегацията на ДОСТ е била приета и от председателя на турския парламент Исмаил Кахраман и от лидера на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели. В информацията от ДОСТ няма подробности за темите обсъждани с Кахраман и Бахчели.

 

Домакините, обаче, са пожелали на новата партия успехи в постигането на политическите й цели. Все още не е ясно дали делегацията водена от Местан ще проведе среща и с лидера на другата опозиционна партия Народнорепубликанската Кемал Кълъчдароглу, тъй като неговия конвой стана обект на терористично нападение. Лютви Местан и делегацията на ДОСТ е поканена на официалната церемония по откриването на третия мост над Босфора.

 

Прокурори откриха грешки в учредителните декларации на ДОСТ

Коментари

Новини Варна