IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
12:29 | 27 септември 2016
Обновен: 05:24 | 24 април 2024

Международна конференция за гражданската конфискация в Европейския парламент

По материала работи: Борис Проданов
Международна конференция за гражданската конфискация в Европейския парламент

Българските евродепутати Мария Габриел и Емил Радев организират съвместно конференция относно гражданската конфискация в борбата срещу трансграничната престъпност в Европейския съюз. Събитието ще се проведе от 17 ч. на 28 септември (сряда) в сградата на Европейския парламент в Брюксел.


Целта на конференцията е да допринесе за по-доброто сътрудничество между държавите-членки и обмена на добри практики в областта на гражданската конфискация като инструмент за борба с организираната престъпност, както и да бъде представен българският опит по темата.


Участие в събитието ще вземат Пламен Георгиев - председател на българската Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество, Деклан О‘Райли - юрист-консулт на Националното бюро за криминално-придобито имущество (Ирландия), Патрик Кротърс - старши юрист-консулт на Националната агенция по престъпления (Великобритания), Себастиано Тине - шеф на сектор Финансови престъпления в Генерална дирекция „Миграция и вътрешни работи“ на Европейската комисия. Конференцията ще бъде открита от Тина Астола - генерален директор на Генерална дирекция „Правосъдие и потребители“ на Европейската комисия.

 

Прочетете още: Емил Радев иска следене на мигрантските потоци за терористи

Коментари

Новини Варна