IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
21:23 | 11 октомври 2016
Обновен: 05:25 | 24 април 2024

Депутатите решават как ще работят до изборите

Парламентът ще проведе и второ гласуване на Законопроект за независимия финансов одит

По материала работи: Борис Проданов
Депутатите решават как ще работят до изборите

Последните две седмици преди президентските избори депутатите няма да работят. Решението по това предложение предстои да бъде взето в началото на пленарното заседание тази сряда, 12 октомври.


Като първа точка в дневния ред на Народното събрание е решение за работата на депутатите през октомври и ноември месец.


Вносителите – депутати от ГЕРБ, РБ, АБВ, БДЦ и ПФ, предлагат парламентът да не провежда заседание за времето от 26 октомври до 4 ноември. Президентските избори ще се проведат на 6 ноември. За същия период от време народните представители няма да ползват служебен транспорт, с изключение на дните, в които са участвали в заседания на парламентарните комисии, предлагат вносителите.


Кандидатите за президент и вицепрезидент,които са действащи народни представители вече заявиха, че за периода на президентската кампания ще дарят възнагражденията си.


Като втора точка от дневния ред на парламента за тази пленарна седмица е вписан Проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решенияи действия по проекта АЕЦ „Белене“ за периода от 2006 г. до края на месец септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна.


Парламентът ще проведе и второ гласуване на Законопроект за независимия финансов одит, както и второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за военната полиция.


Традиционно седмицата ще приключи с парламентарен контрол в петък.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна