IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
17:50 | 28 октомври 2016
Обновен: 05:25 | 24 април 2024

Асеновград притеснен: Стълбове висят от летящи хеликоптери

По материала работи: Борис Проданов
Асеновград притеснен: Стълбове висят от летящи хеликоптери

Ниско прелитащи хеликоптери, които пренасят конструкции за електрически стълбове, притесниха гражданите на Асеновград. Ситуацията предизвика бурни коментари в социалната мрежа, относно безопасността и методът на транспортиране на съоръженията, накъде се носят и какво се прави с тях. Притеснени асеновградчани изразиха позиция, че не било редно хеликоптерите да преминават толкова близо над къщите и блоковете в града.

Причина за „събитието“ е ремонт на електропровод 110 kV “Чая”. Ремонтните дейности обхващат разстоянието между подстанциите “Асеновград” и “Северни Родопи”. Вследствие на дългогодишното използване и влиянието на природни фактори, като ерозионни свлачища, снеговалежи и други, далекопроводът е силно амортизиран и съществува опасност от падане на стълбове, възникване на пожари и прекъсване на електрозахранването в Смолянска област. Целта на рехабилитацията е да бъде постигнато повишаване на енергийната ефективност и да се гарантира сигурността на доставките на енергия.

аctualno.com

Коментари

Новини Варна